تحلیل بنیادی سهام

در تحلیل بنیادی ما نیازی به چارت و نمودار نداریم و دنبال اخبار ، افزایش سرمایه ، سود و اطلاعات مالی شرکت ها هستیم. از منطر بنده تحلیل بنیادی درک ارزش سهام هر شرکت توسط روایات و گزارشات و اخبار هست که کاری با چارت و نمودار قیمت نداریم.

فرض بفرمایید ما اخبار را پیگیری میکنیم و متوجه میشویم که بیماری کرونا در جهان فراگیر شده است و از این خبر به این تحلیل میرسیم که سهام شرکت های دارویی و تولید کنندگان الکل و مواد ضدعفونی و همچنین سهام شرکتهای فروشگاه های اینترنتی رشد خواهد کرد.

همانطور که دیدید بعد از ورود ویروس کرونا سهام شرکت آمازون در آمریکا رشد قابل توجهی داشت در حالی که شرکت های هواپیمایی، گردشگری و توریستی ریزش داشتند.

انواع تحلیل های بنیادی

یک سری داده ها کمی هستند و یک سری داده ها کیفی هستند داده های کمی با اعداد خود را نمایش میدهند و داده های کیفی اطلاعاتی هستند که عددی نیستند و شما باید آنها را درک کنید.

این یک مثال ساده از تحلیل تکنیکال بود که میتوانید استفاده کنید. اما تحلیل بنیادی یا فاندامنتال در اصل باید بتوانید صورت های مالی شرکت ها را بررسی کنید و سود و زیانشان را نسبت به مدت مشابه سال قبل یا سالهای قبلشان بسنجید و تغییرات قیمت را از این طریق پیش بینی کنید و همیشه باید حواستان به سایت کدال باشد.

برخی از نشانه های این که یک سهم بنیاد قوی دارد و سهم بنیادی هست را خدمتتان معرفی میکنم

?نرخ رشد سودآوری شرکت (G) صعوی باشد

?نسبت P/E شرکت پایین باشد و عدد EPS سالانه مثبت و نسبت به قیمت قابل قبول باشد

?نرخ رشد درآمد عملیاتی از نرخ رشد کل هزینه ها(مجموه بهای تمام شده و هزینه های اداری عمومی و هزینه مالی) بزرگتر باشد

?نرخ تولید و فروش ماهانه و سالانه صعودی یا حداقل ثابت باشد

?سهامداران عمده خوشنام داشته باشد

?نقدشوندگی سهام بالا باشد

?محصولات شرکت بی رقیب یا کم رقیب باشد و تقاضا برای محصولات آن همواره از سوی مشتریان متعدد وجود داشته باشد

?جریان نقد آزاد شرکت مثبت و صعودی باشد

?حاشیه سود عملیاتی شرکت قابل قبول و سود خالص آن باکیفیت باشد

اگر میخواهید تحلیل بنیادی را به طور کامل یاد بگیرید و همه مباحث را متوجه شوید، تفاوت تحلیل تکنیکال و بنیادی را بدانید و همچنین اطلاعات خود را در زمینه بورس تکمیل کنید کتاب های کامل آموزش بورس به شما پیشنهاد میشود.